EENLokaal archief 2021

Programmabegroting 2022-2025 Programmabegroting 2022-2025

14-10-2021


De begrotingsvoorstellen van de gemeente voor 2022 tot 2025 zijn gepubliceerd.
Het is nu aan de gemeenteraad om daar op 3 november iets van te vinden en op 5 november over te besluiten.
Aanpassingen, wijzigingen of aanvullingen kunnen dan nog worden besproken en doorgevoerd.
Lees de begroting en laat weten via een e-mail aan
info@fractieeenlokaal.nl wat je ervan vindt en of je iets mist of iets overbodig is.

Jouw mening telt!


Programmabegroting
Academie Kennispunt Lokale Politieke  Partijen Academie Kennispunt Lokale Politieke Partijen

09-10-2021


Ted Van de Loo:
Weer in Limburg, hartelijk ontvangst door EENLokaal, vandaag kandidaat raadsleden academie Kennispunt Lokale Politieke Partijen.


Kennispunt
Schatorjé over laatste begroting: 'Cirkel is rond' Schatorjé over laatste begroting: 'Cirkel is rond'

07-10-2021


De regeerperiode van deze coalitie begon met moeilijke keuzes: het zwembad moest dicht, het kazerneplan kon de prullenbak in en verenigingen werden gekort. Vier jaar later zijn die zaken alsnog opgepakt: 'De cirkel is rond.'


Lees meer: omroepvenlo
Wethouder Frans Schatorjé huldigt koningen Broederschap St.Martinus Wethouder Frans Schatorjé huldigt koningen Broederschap St.Martinus

25-09-2021


"Wethouder Frans Schatorjé van EENLokaal heeft zaterdag 25 september de eer gehad om dhr. Gé Arts, nieuwe koning van Broederschap St. Martinus Tegelen, en Puck Ramaekers, nieuwe jeugdkoning van dezelfde schutterij, hun zilver te mogen omhangen. Beide koningen hebben na een spannende strijd de koningsvogel afgeschoten.
De afgetreden koning, dhr. Bert van Dijk, wordt op traditionele wijze op zaterdag 9 oktober om 17.00 uur bij het Limburgs Schutterij Museum in Steyl als keizer geïnstalleerd. Hij is namelijk 5 maal in zijn gehele carrière koning geweest van Broederschap St. Martinus Tegelen, waardoor hij officieel de eerste keizer in de geschiedenis van deze schutterij is."
De Huzaren van de Glazenap hebben acte de présence gegeven.

Van harte gefeliciteerd!

Frans Schatorjé benoemd tot lijsttrekker GRV 2022 Frans Schatorjé benoemd tot lijsttrekker GRV 2022

17-09-2021


Op vrijdagavond 17 september 2021 is tijdens de ALV vergadering Frans Schatorjé benoemd tot lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Frans Schatorjé is op dit moment wethouder Sociaal Domein, Onderwijs, Zorg, Welzijn en Financiën.


Persbericht
Ambulances inderdaad vaak niet op tijd in Arcen! Ambulances inderdaad vaak niet op tijd in Arcen!

17-11-2021


De streefnorm is dat 95% van de ambulances die met spoed uitrukken, binnen een kwartier ter plaatse zijn.
In Arcen wordt de norm van 95% niet gehaald en na vragen van EENLokaal aan het college geruime tijd geleden, bleek dat in 2020 slechts 56,8 % van de ambulances met spoedritten op tijd in Arcen arriveerden. De zorgen, ook nadrukkelijk door de dorpsraad van Arcen geuit, blijken terecht. Dat de cijfers zo schrikbarend zijn hadden we niet gedacht.


Lees meer...
Groen Licht voor de Fiets: schriftelijke vragen Groen Licht voor de Fiets: schriftelijke vragen

17-11-2021


Voor EENLokaal is fietsen belangrijk. Het is gezond, ontspannend, gezellig en duurzaam. Dat betekent dat er op het gebied van voorzieningen, bereikbaarheid en veiligheid nog een aantal maatregelen genomen moeten worden.

Lees meer...
Begroting opnieuw unaniem aangenomen Begroting opnieuw unaniem aangenomen

05-11-2021


De gemeenteraad heeft vrijdagmiddag ingestemd met de begroting voor de komende jaren. Alle partijen konden zich vinden in de plannen die het gemeentebestuur vorige maand presenteerde, en de begroting werd opnieuw unaniem aangenomen; een erkenning van het stabiele en constructieve beleid van dit college over de afgelopen drie en een half jaar onder aanvoering van de grootste coalitiepartij: EENLokaal!

Lees meer...
Opiniestuk Riet Goosen-EENLokaal: “We moeten het taboe rondom kinderarmoede doorbreken” Opiniestuk Riet Goosen-EENLokaal: “We moeten het taboe rondom kinderarmoede doorbreken”

20-10-2021


Nederland staat in de top 3 van rijkste Europese landen, toch groeien er ruim 250.000 kinderen op in armoede. En dit aantal neemt explosief toe. Er zijn heel veel fondsen die zich voor deze kinderen inzetten, maar daarmee wordt de armoede niet opgelost.

Klik op de button om het gehele artikel te lezen op de site van:

venlo.nieuws.nl
Diploma uitreiking Diploma uitreiking

19-10-2021


Op de Floriade reikte onze wethouder Frans Schatorjé vandaag diploma's uit aan leerlingen van Yuverta, een opleidingsinstituut voor MBO en VMBO in  blauw-groene sector.

Gefeliciteerd!

Aanrijtijden ambulance naar Arcen baren EENLokaal zorgen Aanrijtijden ambulance naar Arcen baren EENLokaal zorgen

19-09-2021


Wachten duurt altijd lang zeker als iedere seconde telt.
Langer dan een kwartier wachten is volgens onze regels niet acceptabel. 
In Arcen is daar wel kans op.


Lees meer...
Artikel 44 vragen en beantwoording Scootmobielen in Venlo Artikel 44 vragen en beantwoording Scootmobielen in Venlo

11-09-2021

EENLokaal stelde vragen over de actieradius en toegestane snelheid van scootmobielen aan de gemeente Venlo, ziehier de vragen en antwoorden:Lees meer...
De vaart in ons mooie Maalbeek moet er helemaal uit! De vaart in ons mooie Maalbeek moet er helemaal uit!

06-09-2021

Vanaf Landgoed Maalbeek en de vleermuizenbunker gaat de Maalbekerweg in Belfeld steil omhoog en is erg bochtig. Het is bosrijk en zeer onoverzichtelijk. Fietsers, wandelaars, ruiters, scootmobielers  en gemotoriseerd verkeer moeten deze weg delen. Hooguit een snelheid van 30 km/u is verantwoord in deze situatie.


Lees meer...
Artikel 44 vragen Laadpalen Artikel 44 vragen Laadpalen

26-08-2021

Vragen over aantallen laadpalen in VenloLees meer...
Artikel 44 vragen Zwerfvuil Artikel 44 vragen Zwerfvuil

26-08-2021

Krachtige vuist van overheid én gemeenten tegen vervuiling; stand van zakenLees meer...
Artikel 44 vragen Waterschade Artikel 44 vragen Waterschade

26-08-2021

Niet gedekte waterschade,
op welke wijze de gemeente hier de helpende hand wil en kan bieden.Lees meer...
Adrianus Roest benoemt tot gedeputeerde Lokaal-Limburg Adrianus Roest benoemt tot gedeputeerde Lokaal-Limburg

02-07-2021

Vrijdag 2 juli, een bijzondere dag voor Limburg.
Vandaag is het nieuwe provinciebestuur geïnstalleerd.
Onze eigen wethouder Adrianus Roest is voorgedragen en  benoemt tot gedeputeerde namens Lokaal-Limburg.
Uiteraard zijn we als EENLokaal bijzonder trots dat het harde werk en de goede resultaten van Ad in het college van Venlo niet onopgemerkt zijn gebleven in de provincie.
tegelijkertijd vinden we het natuurlijk jammer dat Ad afscheid neemt van het Venlose stadsbestuur.
Bij politiek hoort verantwoordelijkheid nemen en we feliciteren en steunen onze wethouder van harte met de stap die hij zet naar zijn nieuwe functie in de provincie. De basis voor een gezond huishoudboekje in Venlo is dankzij Ad gelegd dus we durven hem met een gerust hart te laten gaan.
We wensen Ad Roest en zijn collegae gedeputeerde veel succes toe en bedanken hem voor zijn grote bijdrage de afgelopen periode in Venlo.

EENLokaal: Vindbaarheid in buitengebieden verbeteren EENLokaal: Vindbaarheid in buitengebieden verbeteren

01-07-2021

De recreatie in onze buitengebieden en bosgebieden richting de Duitse grens is alleen maar toegenomen. Wandelaars, hardlopers, fietsers, mountainbikers en ruiters genieten van de Steilrand.
Onze hulpdiensten zijn goed toegerust om branden en ongevalsplekken, ook in de buitengebieden en grensbosgebieden te vinden. Vooral de lokale brandweer is goed bekend in het gebied.
Toch verstrijkt er soms veel kostbare tijd voordat een bosbrand, ongevalsslachtoffer of iemand die onwel geworden is, gevonden wordt.


Lees meer...
Buisleidingen in onze gemeente, kansen om gevaarlijke stoffen per spoor te stoppen. Buisleidingen in onze gemeente, kansen om gevaarlijke stoffen per spoor te stoppen.

12-06-2021

Onze dossiervreter Leon van den Beucken  maakt zich namens EENLokaal al jaren, samen met inwoners en andere fracties grote zorgen over het rangeren en vervoeren van ketelwagons met ammoniak dwars door Venlo en onze wijken en kernen.
Op basis van de actualiteiten heeft Leon zich weer goed ingelezen en vragen gesteld over de Delta corridor buisleidingen, gevolgen voor Venlo, natuur en ammoniak.
Lees meer...
Jaarstukken 2020: ‘Zo zitten we goed. De doelen binnen de begroting zijn behaald’ Jaarstukken 2020: ‘Zo zitten we goed. De doelen binnen de begroting zijn behaald’

05-06-2021


Het jaar 2020 kan financieel worden afgesloten. De jaarstukken van de gemeente Venlo zijn klaar. De definitieve eindrekening is opgemaakt. Op een huishoudboekje van 450 miljoen euro staat de gemeente 14 miljoen euro in de plus.

naar Venlo-Online
Vragen aan Raad Sluiproute Wijk Op de Heide Vragen aan Raad Sluiproute Wijk Op de Heide

12-05-2021

Op dit moment negeert veel vrachtverkeer de omleiding, komende vanuit Duitsland als vanuit de andere zijde. Het gevolg is dat dan vanaf de Glazenap het (zware) vrachtverkeer zich een weg zoekt door omliggende straten, met alle gevolgen van dien voor de stoepen en de straten en met name voor schoolgaande jeugd.

Lees meer...
TipTopPlus TipTopPlus

06-05-2021

Vandaag ontving wethouder Ad Roest uit handen van Laurence Winter het eerste exemplaar van het nieuwe gratis magazine TipTopPlus..

Bekijk het filmpje...
Geef een boek cadeau Geef een boek cadeau

30-04-2021


Wethouder Schatorjé overhandigde aan John van de Ven, directeur van basisschool de Meule, en aan de leerlingen van groep zeven een boek. Wat voor boek en waarom?

geefeenboekcadeau.nl

Bekijk het filmpje...
Venlose financiën hebben geen last van corona, woonlasten gaan niet omhoog Venlose financiën hebben geen last van corona, woonlasten gaan niet omhoog

29-04-2021

Het coronavirus is voor de gemeente Venlo een incident. Tenminste als het gaat om de financiële gevolgen daarvan. Er is dus geen reden om vastgesteld beleid te schrappen, sterker nog er is zelfs ruimte om de woonlasten te bevriezen.

Bron Omroep Venlo

Lees meer...
Ambitieus Venlo maakt werk van centrum, veilingterrein en het NK tijdrijden Ambitieus Venlo maakt werk van centrum, veilingterrein en het NK tijdrijden

29-04-2021

'Venlo floreert en Venlo blijft floreren. En daarom blijven we ook investeren', spreekt wethouder Frans Schatorjé namens het Venlose college. En dat gaan we in 2022 merken.

Bron: Omroep Venlo

Lees meer...
Mededeling bestuur EENLokaal Mededeling bestuur EENLokaal

27-04-2021

Op 19 april heeft Mathy Hecker namens het bestuur de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezing van 2022 overgedragen aan de leden van de kiescommissie.
(Dâny Driesen was afwezig i.v.m. ziekte)
Komende weken zullen zich alle verkiesbare kandidaten verder presenteren aan de kiescommissie zoals in de HR procedure is vastgelegd.
Eind juni zal de kiescommissie de conceptlijst aan het bestuur overdragen.
Op 17 september zal in de Algemene Leden Vergadering het definitieve lijsttrekkerschap, verkiezingsprogramma en de totale kieslijst door de leden worden goedgekeurd.
Hierna volgt de officiële bekendmaking via de media.

Succes aan alle kandidaten!

EENLokaal stelt vragen over TONK regeling EENLokaal stelt vragen over TONK regeling

16-04-2021

De coronacrisis en bijbehorende maatregelen duren voort. Het houdt iedereen in onze samenleving in de greep.
EENLokaal heeft in 2018 het belonen van lokaal ondernemerschap als een van de 10 kernpunten opgenomen en zal daarom alles in het werk stellen om de mensen die in onze gemeente een bedrijf runnen zo goed mogelijk tegemoet te komen.
We zijn natuurlijk afhankelijk van de generieke maatregelen van de Rijksoverheid maar binnen die maatregelen kijken we naar wat mogelijk is voor de stootkussens van onze samenleving en arbeidsmarkt; de ZZP’ers en het MKB.
Daarom stelde Bram Beurskens en Luud Pieko de volgende vragen omtrent de TONK regeling.


Lees meer...
Inpassing zonneweide Tegelen nog niet helemaal af Inpassing zonneweide Tegelen nog niet helemaal af

07-04-2021

Het zonnepark in het Tegels Brook draagt bij aan de energietransitie. Een dergelijk zonnepark heeft ook landschappelijke inpassing nodig, vooral voor de bewoners. In het bestemmingsplan was voorzien in deze “inpassing”, maar de bedoeling was destijds niet het zonnepark compleet te verstoppen, aldus de gemeentelijke beantwoording van vragen door EENLokaal.Lees meer...
Bijpraten in Arcen Bijpraten in Arcen

07-04-2021

bij Jack Geelen thuis; een bevlogen inwoner van Arcen. We gaan het hebben over het wel en wee in één van de pareltjes van de gemeente Groot Venlo.


Lees meer...
Hart onder de riem! Hart onder de riem!

12-03-2021

Venlo mien hert
❤️
In gesprek met medewerkers van VieCuri,
Heftige verhalen gehoord over 1 jaar werken bij de Spoedeisende Hulp, de IC-afdeling of de COVID afdeling. Maar ook verhalen gehoord over saamhorigheid en als collega’s er voor elkaar zijn.
Deze mensen hebben ‘het hart
❤️ onder de riem’ dubbel en dwars verdiend.
Alle medewerkers van VieCuri hartelijk dank!


Lees meer
EENLokaal stelt vragen over landelijke inpassing zonneweide Tegelen EENLokaal stelt vragen over landelijke inpassing zonneweide Tegelen

12-03-2021

Het zonnepark in het Tegels Brook draagt bij aan de energietransitie. Een dergelijk zonnepark heeft ook landschappelijke inpassing nodig, vooral voor de bewoners. In het bestemmingsplan was destijds hierin voorzien.
Bewoners hebben aangegeven zich meer van deze inpassing voorgesteld te hebben en EENLokaal begrijpt waarom. Hier en daar zijn wat rietkragen, er is een “landelijk hekwerk” maar de zonnepanelen worden nauwelijks aan het zicht onttrokken. Een aantal maatregelen die in het bestemmingsplan waren opgenomen zijn (nog) niet volledig uitgevoerd.
Ook als alle maatregelen uitgevoerd zijn om deze zonnepanelen aan de Broekveldweg aan het zicht te onttrekken zou het kunnen dat dit achteraf te mager is. De vragen die we hierover hebben aan het college zijn onder andere of er dan nog aanvullende maatregelen mogelijk zijn en ook hoe we met deze ervaring het bij een volgend project beter kunnen doen.

Het slagen van de energietransitie is afhankelijk van draagvlak. “Dat draagvlak schep je onder andere  door de samenleving mee te laten doen, mee te laten profiteren en te laten zien dat je een goede ruimtelijke ordening bezigt. Dat doe je voor wat betreft zonneweides, door logische plekken te kiezen en te zorgen voor een goede inpassing”, aldus Leon van den Beucken die de vragen namens EENLokaal gesteld heeft..

Lees meer...
Overlast Lambertusplein Blerick Overlast Lambertusplein Blerick

12-03-2021

Namens EENLokaal hebben Duran Yildiz en Bram Beurskens vragen gesteld aan het college over toenemende overlast van jeugd.
De fractie van EENLokaal begrijpt dat de jeugd in een vervelende positie verkeerd en op zoek is naar een uitlaatklep, tegelijkertijd kan het nooit de bedoeling zijn dat jongere spelende kinderen en buurtbewoners hier grote overlast van hebben.

Veel complimenten gaan uit naar de bewoners in Hout-Blerick en Blerick centrum die op een goede manier het gesprek met de jeugd en de handhaving aangaan, toch stellen we vragen over het mogelijke waterbedeffect en de snelheid waarmee de problematiek aangepakt wordt door de instanties.Lees meer...
Woonlasten huizenbezitters: zo zit het in jouw gemeente Woonlasten huizenbezitters: zo zit het in jouw gemeente

28-02-2021

Veel gemeenten verhogen de lasten voor huizenbezitters dit jaar fors om hun begroting te kunnen dekken.

Zo zit het in jouw gemeente.

Volgens het jaarlijkse woonlastenonderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) stijgen de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing in veel gemeenten met meerdan 10 procent.

Venlo: Huiseigenaren in Venlo zijn in totaal 800,36 euro kwijt aan woonlasten. Vorig jaar was dit 801,35 euro.
Dat komt neer op een daling van -0,1 procent.

Vragen over wegwerkzaamheden en veiligheid fietsers Vragen over wegwerkzaamheden en veiligheid fietsers

31-03-2021

Van fietsen word je gelukkig, het is gezond en het verbindt:  jong geleerd is oud gedaan. Gebruik van de tweewieler verbetert de kwaliteit van de lucht die we inademen.

Af en toe moet er ook aan de weg gewerkt worden. We merken dat de zwakkere verkeersdeelnemers bij deze werkzaamheden niet altijd de volle aandacht krijgen als het gaat om gebruiksgemak en veiligheid. Voor onze inwoners staat veiligheid en gemak voorop.

Leon van den Beucken (EENLokaal) en Remy Maessen (D66) willen dat dit verbeterd wordt.Lees meer...
Niet in de kou laten staan! Niet in de kou laten staan!

08-02-2021

Een aantal huiseigenaren dreigden een gemeentelijk subsidie mis te lopen door een vroegtijdige beëindiging van de regeling. Het ging om subsidies voor isolatie van de woning, oplopend tot €1.000 per woning. EENLokaal werd benaderd door een isolatie bedrijf, dat klanten mogelijk buiten de boot vielen. Dit omdat de werkzaamheden nét voor 23 december werden uitgevoerd en de aanvraag dus nog ingediend moest worden, maar dat de termijn inmiddels versterken was. Luud Pieko van EENLokaal stelde vragen en het college antwoordde dat een 30tal eigenaren alsnog van een overgangsregeling gebruik konden maken. Het isolatie bedrijf liet ons weten dat klanten hierdoor goed geholpen waren. Kijk, daar doen we het voor!

Lees meer...
Voorlezen is leuk Voorlezen is leuk

20-01-2021

De Nationale Voorleesdagen zijn sinds 20 januari in volle gang en duren tot en met 30 januari. Bibliotheek Venlo doet ook mee; thuis en online!
Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvenlo.nlVerlichting Tuindorppark Blerick Verlichting Tuindorppark Blerick

15-01-2021

Te weinig en schaarse verlichting constateren buurtbewoners rondom het Tuindorppark in Blerick.Lees meer
EENLokaal en SP willen dat de wijk op de Heide beter betrokken wordt bij herinrichting EENLokaal en SP willen dat de wijk op de Heide beter betrokken wordt bij herinrichting

09-01-2021


Al enkele jaren trekken Leon van den Beucken (EENLokaal) en Ton Heerschop (SP) samen op om van de Kaldenkerkerweg weer een veilige, plezierige, mooie weg te maken.

Dit al vanaf de dag dat de werkgroep Kaldenkerkerweg zelf met een probleemanalyse kwam in 2015. Bij deze heren komen ook de signalen vanuit de werkgroepen en de samenleving binnen, als er zaken niet goed lopen. Zo ook nu weer.Lees meer
Ammoniaktreinen denderen voort! Ammoniaktreinen denderen voort!

09-01-2021

Lokaal-Limburg trekt aan de noodrem

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement neemt in het begin van 2021 fors stelling tegen het nog steeds voortdurende transport van gif-treinen vol met ammoniak dwars door Limburg.


Lees meer
De vinger aan de pols voor A73 overlast Blerick De vinger aan de pols voor A73 overlast Blerick

09-01-2021

Samen met CDA collega’s Aissa Meziani en Miriam Dückers heeft Leon van den Beucken namens EENLokaal vragen gesteld aan het college over de geluidsmaatregelen langs de A73.


Lees meer

Copyright © 2017 EENLokaal. All rights reserved