EENLokaal Actueel

Uitgelicht
Mededeling bestuur inzake Algemene Ledenvergadering

Een bloemetje voor iemand in quarantaine

Coronamaatregelen per risiconiveau

EENLokaal Open Forum

Discussieer mee op ons Open Forum, al meer dan 1100 volgers!

Kijk ook eens op onze FaceBook pagina, vergeet ons niet te liken.

10-11-2020
Aanpak meervoudige problematiek van de A75 in Tegelen blijft EENLokaal bezighouden

Op dit moment is de Kaldenkerkerweg in Tegelen nou niet bepaald de trots van Tegelen en de gemeente Venlo. In geen enkel opzicht!
07-11-2020
Motie EENLokaal aangenomen: afmaken euregionale fietsbewegwijzering in ons grensgebied!
Dat stemt tot tevredenheid

Het Venlose college gaat onderzoeken hoe de fietsbewegwijzering aan de Nederlandse kant van de grens eindelijk eens gerealiseerd wordt, en aan gaat sluiten op het Duitse netwerk.
06-11-2020
"Linkmiechel"

Onze Luud Pieko heeft vandaag de “Linkmiechel” gewonnen, de jaarlijks terugkerende trofee voor de beste debater!

Door de gemeenteraad verkozen.

06-11-2020
Uit de Raad geklapt!

begroting gemeente Venlo 2021-2024

03-11-2020
Kijk in je wijk 12

In onze gemeente Venlo zijn veel bijzondere plekken te vinden.
Van mooie natuur tot bloeiend verenigingsleven en van een stukje historie tot plekken waar we samenkomen.
Deze plekken vertellen wat over het DNA van ieder dorp en iedere wijk.

EENLokaal is van mening dat we die plekken en de identiteit van ieder dorp en iedere wijk moeten koesteren en die identiteit mag gevierd worden.

Herkent u deze lokatie? Stuur dan een bericht naar kijkinjewijk@eenlokaal.nl met de lokatie, uw naam, adres en telefoonnummer en wellicht geniet u binnenkort van een heerlijke EENLokaal taart.
Inzenden kan tot en met 30 November!
23-09-2020
Uit de Raad geklapt!

De besluitvormende vergadering vond dit keer plaats bij Grenswerk, in een grote zaal waar de afstand van 1,5 meter onderling goed geregeld was.
25-09-2020
wethouder Frans Schatorjé (EENLokaal) bezocht de bus in Tegelen bij Glazenap

Vandaag bezocht wethouder Frans Schatorjé (EENLokaal) de bus in Tegelen bij Glazenap, waar inwoners gevraagd wordt naar hun mening over de hulp die de gemeente biedt op allerlei gebieden
27-09-2020
de maatregelen rondom COVID-19 in acht genomen? Artikel 44 vragen.

Tijdens een noodzakelijk bezoek aan Venlo centrum afgelopen woensdag viel het ons op dat bijna het gehele winkelend publiek geen mondkapje droeg en de 1,5 meter regel negeerde.
Opvallend is dat bij een bezoek aan Nettetal diezelfde dag het ons opviel dat vrijwel iedereen zeer ruim om elkaar heen liep en dat in alle winkels door de bezoekers mondkapjes werden gedragen.

23-09-2020
Bezoek aan de kinderspeeltuin: Ôs Blie Riëk

Op zaterdag 19 september heeft onze Raadslid Duran Yildiz een bezoek gebracht aan de kinderspeeltuin ‘Ôs Blie Riëk’ in de Tollenstraat.
‘Ôs Blie Riëk’ is een speeltuin die inmiddels 40 jaar bestaat en waar dagelijks vele kinderen en ouders voor een lage prijs, in een veilige en kindvriendelijke omgeving, kunnen spelen en recreëren. De speeltuin wordt gerund door ongeveer 20 tal vrijwilligers die “het lach van een kind” als hun waardering en motivatie zien.
Na een rondleiding heeft dhr. Yildiz namens EENLokaal een enveloppe overgedragen met de opbrengst van het ‘Kerboet Bakken’. Een jaarlijks terugkomende activiteit die EENLokaal tijdens de Winter Kerstmarkt in de Kloosterstraat organiseert.
Dhr. W. Pelzer (de beheerder van Ôs Blie Riëk) was aangenaam verrast en blij met deze financiële bijdrage en de waardering door EENLokaal voor hun inzet en vrijwilligerswerk.
15-09-2020
Zorgen en vragen over chemisch-, bouw- en huishoudelijk dumpafval

EENLokaal ziet graag dat de Groene Brigade van de Provincie, net als in de regio Bergen en Gennep, intensiever gaat handhaven en waken. Dit naar aanleiding van het dumpen van vaten chemisch afval in Belfeld afgelopen zondag.
Hoewel de gemeente niet als enige instantie aan zet is, bij de bestrijding van dit lastige probleem, heeft Leon van den Beucken vragen gesteld aan het college van Venlo.
Dumpafval, zwerfafval en natuurverstoring is een doorn in het oog van vele inwoners dus daarmee ook in het oog van EENLokaal.

12-09-2020
Beantwoording art. 44 RvO vragen inzake Ga toch (veilig) fietsen

Heeft het college naar aanleiding van het aanbieden van de petitie destijds, al gesprekken met de Fietsersbond gevoerd of zitten deze gesprekken nog in de planning? Zo ja, wat is daar uitgekomen, zo nee, waarom niet?
07-09-2020
De Klok is terug in Tegelen

Na tientallen jaren is de klok op de kruising Grotestraat/Spoorstraat weer terug. De plek onder de klok was vroeger een veelgenoemde plek om af te spreken; schuin tegenover de meer dan 100 jaar oude Basisschool St. Jozef
Een oude 30 jaar oude stationsklok van ProRail die dienst heeft gedaan op het station in Den Bosch werd vandaag door pastoor Anu Antony ingezegend en door wethouder Frans Schatorjé (EENLokaal) officieel in dienst genomen.

04-09-2020
Informatieavond voor inwoners Arcen

Wethouder Ad Roest (EENLokaal) opende in Arcen (na Velden en Lomm) de derde informatieavond voor inwoners over de aanleg van een glasvezelnetwerk. De gemeente ondersteunt dit initiatief. Anno 2020 hebben inwoners, het bedrijfsleven en de overheid behoefte aan snellere en meer betrouwbare internetverbindingen. Als 35% van de inwoners in Arcen, Lomm en Velden meedoen dan gaat het glasvezelnetwerk er komen. Wil je achteraf meedoen dan kost je dat 650 Euro aansluitkosten.
22-08-2020
Aanpak van de Kaldenkerkerweg
EENLokaal en SP stellen wederom vragen over de Kaldenkerkerweg Tegelen.

Er wordt gewerkt aan een complete aanpak van de Kaldenkerkerweg. Een groot deel van de financiering is rond. Dit alles begon ooit met een motie Kaldenkerkerweg Tegelen van Leon van den Beucken in 2016, die unaniem werd gesteund en een jaar daarna werd deze weg als topprioriteit benoemd in de Raad. Maar we zijn nu een paar jaar verder. Wij hebben er boven opgezeten en regelmatig doorgevraagd aan het college, en de problematiek in de schijnwerpers gezet.
24-07-2020 (foto Omroep Venlo)
Artikel 44 vragen inzake verkeersveiligheid Maasbreeseweg
Onderwerp: ongeluk met dodelijke afloop Maasbreeseweg-Vlasvenweg

Bij het verlaten van het crematorium Yardenhuis moeten weggebruikers alert zijn op het verkeer op de Maasbreeseweg dat voorrang heeft. Op 22 juli vond er een dodelijk ongeluk plaats doordat vermoedelijk de bestuurder van een personenauto komende vanaf de Vlasvenweg geen voorrang verleende aan een vrachtwagen, volgens een bericht van Omroep Venlo.
Bezoekers van het crematorium Yardenhuis, de natuurbegraafplaats of uitvaartverzorging van der Laan, zijn meestal in een emotioneel kwetsbare situatie. Overmand door verdriet of op hoge leeftijd verlaten ze dan via de Vlasvenweg het gebied om de Maasbreeseweg op te rijden waar de maximale snelheid weliswaar 80 kilometer per uur is, maar vaak sneller wordt gereden. Wij kunnen ons zo maar voorstellen dat de alertheid op dat moment minder is.
Bovenstaande is aanleiding tot de volgende vraag: bent u bereid om met de Provincie in overleg te treden om te pleiten voor de aanleg van een rotonde op de huidige kruising Vlasvenweg-Maasbreeseweg en ons over de uitkomst van uw gesprek te informeren?

Namens de fractie EENLokaal
Luud Pieko

24-07-2020
Artikel 44 vragen inzake bermen maaien
In het krantenartikel in De Limburger van 23 juli 2020 lezen wij dat bij het maaien ongewenste negatieve gevolgen kunnen ontstaan voor het kwetsbaar ecologisch evenwicht.
07-07-2020
Venlo start pilot met ‘houd de lijn vrij-tegels’
Voor blinden en slechtzienden is het vaak een probleem; obstakels op de blindengeleidelijnen. Daarom start de gemeente, in samenwerking met de Venlose Gehandicaptenraad, een pilot met opvallende, blauwe straattegels. Vandaag zijn de eerste tegels, die weggebruikers oproepen om de geleidelijnen vrij te houden van obstakels, op 10 plekken in de binnenstad geplaatst. Samen met de Gehandicaptenraad heeft de gemeente de locaties bepaald: Vleesstraat, Parade, Keulse Poort en het NS Station Venlo.
07-07-2020
Het wonder van Venlo
Met oud-ondernemer Ad Roest kwam in 2018 een politieke outsider financieel aan het roer te staan van de destijds bijna bankroete stad Venlo. In twee jaar tijd heeft de voorman van EenLokaal met zijn onorthodoxe en verfrissende aanpak weer licht in de duisternis weten te brengen.

Copyright © 2017 EENLokaal. All rights reserved