EENLokaal Actueel

Uitgelicht

Wijziging mededeling bestuur inzake Algemene Ledenvergadering

Een bloemetje voor iemand in quarantaine

EENLokaal Open Forum

Discussieer mee op ons Open Forum, al meer dan 1100 volgers!

Kijk ook eens op onze FaceBook pagina, vergeet ons niet te liken.

Woonlasten huizenbezitters: zo zit het in jouw gemeente Woonlasten huizenbezitters: zo zit het in jouw gemeente

28-02-2021

Veel gemeenten verhogen de lasten voor huizenbezitters dit jaar fors om hun begroting te kunnen dekken.

Zo zit het in jouw gemeente.

Volgens het jaarlijkse woonlastenonderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) stijgen de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing in veel gemeenten met meerdan 10 procent.

Venlo: Huiseigenaren in Venlo zijn in totaal 800,36 euro kwijt aan woonlasten. Vorig jaar was dit 801,35 euro.
Dat komt neer op een daling van -0,1 procent.

EENLokaal
Niet in de kou laten staan! Niet in de kou laten staan!

08-02-2021

Een aantal huiseigenaren dreigden een gemeentelijk subsidie mis te lopen door een vroegtijdige beëindiging van de regeling. Het ging om subsidies voor isolatie van de woning, oplopend tot €1.000 per woning. EENLokaal werd benaderd door een isolatie bedrijf, dat klanten mogelijk buiten de boot vielen. Dit omdat de werkzaamheden nét voor 23 december werden uitgevoerd en de aanvraag dus nog ingediend moest worden, maar dat de termijn inmiddels versterken was. Luud Pieko van EENLokaal stelde vragen en het college antwoordde dat een 30tal eigenaren alsnog van een overgangsregeling gebruik konden maken. Het isolatie bedrijf liet ons weten dat klanten hierdoor goed geholpen waren. Kijk, daar doen we het voor!

Lees meer
Kijk in je Wijk 15 Kijk in je Wijk 15

01-02-2021

In onze gemeente Venlo zijn veel bijzondere plekken te vinden.
Van mooie natuur tot bloeiend verenigingsleven en van een stukje historie tot plekken waar we samenkomen.
Deze plekken vertellen wat over het DNA van ieder dorp en iedere wijk.

EENLokaal is van mening dat we die plekken en de identiteit van ieder dorp en iedere wijk moeten koesteren en die identiteit mag gevierd worden.

Herkent u deze lokatie? Stuur dan een bericht naar kijkinjewijk@eenlokaal.nl met de lokatie, uw naam, adres en telefoonnummer en wellicht geniet u binnenkort van een heerlijke EENLokaal taart.
Inzenden kan tot en met 31 maart 2021!


De Winnaars
Voorlezen is leuk Voorlezen is leuk

20-01-2021

De Nationale Voorleesdagen zijn sinds 20 januari in volle gang en duren tot en met 30 januari. Bibliotheek Venlo doet ook mee; thuis en online!
Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvenlo.nlEENLokaal
Verlichting Tuindorppark Blerick Verlichting Tuindorppark Blerick

15-01-2021

Te weinig en schaarse verlichting constateren buurtbewoners rondom het Tuindorppark in Blerick.Lees meer
EENLokaal en SP willen dat de wijk op de Heide beter betrokken wordt bij herinrichting EENLokaal en SP willen dat de wijk op de Heide beter betrokken wordt bij herinrichting

09-01-2021


Al enkele jaren trekken Leon van den Beucken (EENLokaal) en Ton Heerschop (SP) samen op om van de Kaldenkerkerweg weer een veilige, plezierige, mooie weg te maken.

Dit al vanaf de dag dat de werkgroep Kaldenkerkerweg zelf met een probleemanalyse kwam in 2015. Bij deze heren komen ook de signalen vanuit de werkgroepen en de samenleving binnen, als er zaken niet goed lopen. Zo ook nu weer.Lees meer
Ammoniaktreinen denderen voort! Ammoniaktreinen denderen voort!

09-01-2021

Lokaal-Limburg trekt aan de noodrem

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement neemt in het begin van 2021 fors stelling tegen het nog steeds voortdurende transport van gif-treinen vol met ammoniak dwars door Limburg.


Lees meer
De vinger aan de pols voor A73 overlast Blerick De vinger aan de pols voor A73 overlast Blerick

09-01-2021

Samen met CDA collega’s Aissa Meziani en Miriam Dückers heeft Leon van den Beucken namens EENLokaal vragen gesteld aan het college over de geluidsmaatregelen langs de A73.


Lees meer
EENLokaal wil aanpak van weesfietsen in onze gemeente EENLokaal wil aanpak van weesfietsen in onze gemeente

09-12-2020

We zien steeds meer zwerffietsen, of weesfietsen binnen onze gemeente. Het valt steeds meer inwoners op dat er ongebruikte fietsen vastgebonden zijn aan lantaarnpalen of ergens in een hoek liggen. Ze lijken geen eigenaar te hebben, ze zijn afgedankt en “te vondeling gelegd” of ze zijn gestolen voor een kort ritje en worden daarna gestald. Vervolgens staan of liggen ze vaak maanden in de weg.Lees meer
Spoorvisie Venlo 2030 behandeld in de gemeenteraad Spoorvisie Venlo 2030 behandeld in de gemeenteraad

04-12-2020

Afgelopen woensdag  is in de gemeenteraad unaniem de spoorvisie 2030 aangenomen. Het spoor en het gebruik bepalen ook het beeld en de leefbaarheid binnen onze gemeente, maar heeft ook invloed op de economie.
Lees meer
Motie EENLokaal aangenomen: afmaken euregionale fietsbewegwijzering  in ons grensgebied! Motie EENLokaal aangenomen: afmaken euregionale fietsbewegwijzering in ons grensgebied!

07-11-2020

Het Venlose college gaat onderzoeken hoe de fietsbewegwijzering aan de Nederlandse kant van de grens  eindelijk eens gerealiseerd wordt, en aan gaat sluiten op het Duitse netwerk.


Lees meer

Copyright © 2017 EENLokaal. All rights reserved