EENLokaal Actueel

Fractie EENLokaal
Facebook

Discussieer mee op ons Open Forum, al meer dan 1300 volgers!
Bekijk hier onze Facebook pagina
Vergeet ons niet te liken
Aangesloten bij:
Uit de Raad geklapt!
Uit de Raad geklapt!


Lees hier de samenvatting van de besluitvormende raadsvergaderingen vanuit onze fractie.

31 Januari 2024

21 December 2023

3 November 2023Posted on Monday, November 20, 2023
Vragen EENLokaal: Wat gaat er gebeuren met de kroonjuwelen van Tegelen?
Vragen EENLokaal: Wat gaat er gebeuren met de kroonjuwelen van Tegelen?

24-01-2024

Uit de tijd dat Tegelen nog een zelfstandige gemeente was, dateren nog enkele zeer waardevolle, historische voorwerpen, met historische en emotionele waarde. Zoals meubelen, lampen, schilderijen en beelden.
De Heemkundige Kring Tegelen - gesteund door EENLokaal - vindt dat deze objecten veilig ondergebracht moeten worden door de gemeente Venlo. Liefst in Tegelen en voor het publiek toegankelijk. Zeker nu Hermon Heritage het voormalig Raadhuis gaat herinrichten als woon-zorg en horeca. Maar de objecten blijken zich nog steeds in het oud-Raadhuis te bevinden. Dat baart ons zorgen en we willen duidelijkheid en zekerheid!
Daarom heeft Leon van den Beucken namens EENLokaal wederom schriftelijke vragen gesteld. Ook heeft de Heemkundige Kring zelf al gezocht naar mogelijke plekken waar de kroonjuwelen ondergebracht kunnen worden. Het is overigens niet de eerste keer dat we vragen stellen.
Eind 2017 vroeg EENLokaal de gemeente ook al over
het Raadhuis in Tegelen en de roerende bijzondere voorwerpen, die van emotionele en historische waarde zijn.
In oktober 2021 wordt
noodklok geluid en somt de Heemkundige Kring de gebeurtenissen op. Wederom worden er vragen gesteld! Hier is een foto-overzicht van al de Kroonjuwelen.

Artikel 44 vragen
Posted on Friday, January 19, 2024
 Onveilige situatie Blerick opgepakt in het eerste kwartaal
Onveilige situatie Blerick opgepakt in het eerste kwartaal

19-01-2024

Eind vorig jaar, heeft Leon van den Beucken namens EENLokaal schriftelijke vragen gesteld aan het college. Deze gingen over de verkeerssituatie in Blerick, namelijk bij de Baarlosestraat en Pontanusstraat. Er kunnen nu nog gemakkelijk fietsers in de knel komen bij deze "chicane-achtige" constructie. “Het college vindt dat gelukkig ook, bleek bij de beantwoording. We gaan binnenkort poolshoogte nemen!”, aldus Leon van den Beucken.
De uitvoering bleek toch niet geheel volgens de opdracht, dus het uitvoerend bedrijf doet een aanpassing gedaan op korte termijn.
Destijds maakte Omroep Venlo daar een rapportage over, waarin ook Geert Rutten van de Fietsersbond zijn visie gaf over de verkeerssituatie in de directe omgeving.

foto

foto

Zie ook Omroep Venlo
Posted on Friday, January 19, 2024
Goed Nieuws: Venlo: extra geld naar armoedestichting die meer aanvragen krijgt
Goed Nieuws: Venlo: extra geld naar armoedestichting die meer aanvragen krijgt

07-12-2023

STICHTING LEERGELD
Door Bas Nollé

Stichting Leergeld, die Venlose kinderen in armoede helpt aan bijvoorbeeld een fiets, een laptop of zwemlessen, verwacht dit jaar 30 procent meer aanvragen ten opzichte van 2022. Daarnaast zijn de aankoopkosten fors gestegen. Reden voor de gemeente Venlo om financieel bij te springen.

VENLO - In een brief aan de gemeente Venlo meldde de Stichting Leergeld dat zowel het aantal aanvragen als de kosten per aanvraag ‘excessief zijn gestegen’.

De bezorgde stichting drong aan op extra subsidie en heeft die nu ook gekregen. De gemeente maakt 88.000 euro over, een bedrag dat bovenop de
335.000 euro komt die de armoede-organisatie sowieso al ontvangt.

In 2022 kwamen bij de Stichting Leergeld 1188 aanvragen binnen en de verwachting is dat dit over heel 2023 zo’n 30 procent hoger zal liggen. Een verklaring voor het toegenomen aantal aanvragen is dat vanaf dit jaar iedereen die een inkomen heeft tot 150 procent van de bijstandsnorm een beroep op Stichting Leergeld kan doen. Tot dit jaar lag die grens op 120 procent. Daarnaast komen er ook steeds meer aanvragen binnen van Oekraïense vluchtelingen.
Daar komt bij dat de producten die door de stichting worden vergoed ook fors duurder zijn geworden. Het gaat dan vooral om zwemlessen, fietsen en laptops die nodig zijn voor school. Zo kost een fiets nu gemiddeld 100 euro meer dan begroot. De gemeente Venlo wil met het extra geld het belang van de stichting onderstrepen. ‘Stichting Leergeld vervult een belangrijke maatschappelijke taak in het bestrijden van geldzorgen’, schrijft het gemeentebestuur.

Bron: De Limburger


Posted on Monday, November 20, 2023
Amendement EENLokaal daklozen in Venlo
Amendement EENLokaal daklozen in Venlo

01-12-2023


Soms verliezen arbeidsmigranten hun baan en hebben de uitzendbureaus en andere werkgevers geen nieuw werk.
 
Ze hebben dan geen inkomen meer, kunnen de huur niet meer betalen en komen op straat te staan omdat ze aan hun lot worden overgelaten. De problemen die daardoor ontstaan worden een probleem voor de gemeente, die dan met gemeenschapsgeld de overlast moet zien op te lossen.

In november werd bij de begroting een amendement op initiatief van EENLokaal ingediend, samen met PvdA, CDA, GroenLinks en Veur Groeët Venlo. Er werd €350.000 per jaar vrijgemaakt voor 2024 en 2025 om het probleem van het toenemend aantal daklozen in Venlo aan te pakken.

foto: Omroep Venlo


zie amendement

Zie ook Omroep Venlo
Posted on Monday, November 20, 2023

Copyright © 2017 EENLokaal. All rights reserved