EENLokaal Actueel

Uitgelicht
Vaccinatiestrategie Limburg Noord

Wijziging mededeling bestuur inzake Algemene Ledenvergadering

Een bloemetje voor iemand in quarantaine

Coronamaatregelen per risiconiveau

EENLokaal Open Forum

Discussieer mee op ons Open Forum, al meer dan 1100 volgers!

Kijk ook eens op onze FaceBook pagina, vergeet ons niet te liken.

15-01-2021
Verlichting Tuindorppark Blerick
09-01-2021

Ammoniaktreinen denderen voort!
Lokaal-Limburg trekt aan de noodrem

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement neemt in het begin van 2021 fors stelling tegen het nog steeds voortdurende transport van gif-treinen vol met ammoniak dwars door Limburg.
09-01-2021
EENLokaal en SP willen dat de wijk op de Heide beter betrokken wordt bij herinrichting
Kaldenkerkerweg Tegelen

Al enkele jaren trekken Leon van den Beucken (EENLokaal) enTon Heerschop (SP) samen op om van de Kaldenkerkerweg weer een veilige, plezierige, mooie weg te maken. Dit al vanaf de dag dat de werkgroep Kaldenkerkerweg zelf met een probleemanalyse kwam in 2015. Bij deze heren komen ook de signalen vanuit de werkgroepen en de samenleving binnen, als er zaken niet goed lopen. Zo ook nu weer.
09-01-2021
De vinger aan de pols voor A73 overlast Blerick
Samen met CDA collega’s Aissa Meziani en Miriam Dückers heeft Leon van den Beucken namens EENLokaal vragen gesteld aan het college over de geluidsmaatregelen langs de A73.
01-01-2021
Kijk in je wijk 14

In onze gemeente Venlo zijn veel bijzondere plekken te vinden.
Van mooie natuur tot bloeiend verenigingsleven en van een stukje historie tot plekken waar we samenkomen.
Deze plekken vertellen wat over het DNA van ieder dorp en iedere wijk.

EENLokaal is van mening dat we die plekken en de identiteit van ieder dorp en iedere wijk moeten koesteren en die identiteit mag gevierd worden.

Herkent u deze lokatie? Stuur dan een bericht naar kijkinjewijk@eenlokaal.nl met de lokatie, uw naam, adres en telefoonnummer en wellicht geniet u binnenkort van een heerlijke EENLokaal taart.
Inzenden kan tot en met 29 Januari 2021!
30-12-2020
Artikel 44 vragen inzake verkeersveiligheid Sloterbeekstraat
09-12-2020
EENLokaal wil aanpak van weesfietsen in onze gemeente

We zien steeds meer zwerffietsen, of weesfietsen binnen onze gemeente. Het valt steeds meer inwoners op dat er ongebruikte fietsen vastgebonden zijn aan lantaarnpalen of ergens in een hoek liggen. Ze lijken geen eigenaar te hebben, ze zijn afgedankt en “te vondeling gelegd” of ze zijn gestolen voor een kort ritje en worden daarna gestald. Vervolgens staan of liggen ze vaak maanden in de weg.
07-11-2020
Motie EENLokaal aangenomen: afmaken euregionale fietsbewegwijzering in ons grensgebied!
Dat stemt tot tevredenheid

Het Venlose college gaat onderzoeken hoe de fietsbewegwijzering aan de Nederlandse kant van de grens eindelijk eens gerealiseerd wordt, en aan gaat sluiten op het Duitse netwerk.
04-12-2020
Spoorvisie Venlo 2030 behandeld in de gemeenteraad

Afgelopen woensdag is in de gemeenteraad unaniem de spoorvisie 2030 aangenomen. Het spoor en het gebruik bepalen ook het beeld en de leefbaarheid binnen onze gemeente, maar heeft ook invloed op de economie.
10-11-2020
Aanpak meervoudige problematiek van de A75 in Tegelen blijft EENLokaal bezighouden

Op dit moment is de Kaldenkerkerweg in Tegelen nou niet bepaald de trots van Tegelen en de gemeente Venlo. In geen enkel opzicht!
06-11-2020
"Linkmiechel"

Onze Luud Pieko heeft vandaag de “Linkmiechel” gewonnen, de jaarlijks terugkerende trofee voor de beste debater!

Door de gemeenteraad verkozen.

06-11-2020
Uit de Raad geklapt!

begroting gemeente Venlo 2021-2024

27-09-2020
de maatregelen rondom COVID-19 in acht genomen? Artikel 44 vragen.

Tijdens een noodzakelijk bezoek aan Venlo centrum afgelopen woensdag viel het ons op dat bijna het gehele winkelend publiek geen mondkapje droeg en de 1,5 meter regel negeerde.
Opvallend is dat bij een bezoek aan Nettetal diezelfde dag het ons opviel dat vrijwel iedereen zeer ruim om elkaar heen liep en dat in alle winkels door de bezoekers mondkapjes werden gedragen.

25-09-2020
wethouder Frans Schatorjé (EENLokaal) bezocht de bus in Tegelen bij Glazenap

Vandaag bezocht wethouder Frans Schatorjé (EENLokaal) de bus in Tegelen bij Glazenap, waar inwoners gevraagd wordt naar hun mening over de hulp die de gemeente biedt op allerlei gebieden
23-09-2020
Uit de Raad geklapt!

De besluitvormende vergadering vond dit keer plaats bij Grenswerk, in een grote zaal waar de afstand van 1,5 meter onderling goed geregeld was.
23-09-2020
Bezoek aan de kinderspeeltuin: Ôs Blie Riëk

Op zaterdag 19 september heeft onze Raadslid Duran Yildiz een bezoek gebracht aan de kinderspeeltuin ‘Ôs Blie Riëk’ in de Tollenstraat.
‘Ôs Blie Riëk’ is een speeltuin die inmiddels 40 jaar bestaat en waar dagelijks vele kinderen en ouders voor een lage prijs, in een veilige en kindvriendelijke omgeving, kunnen spelen en recreëren. De speeltuin wordt gerund door ongeveer 20 tal vrijwilligers die “het lach van een kind” als hun waardering en motivatie zien.
Na een rondleiding heeft dhr. Yildiz namens EENLokaal een enveloppe overgedragen met de opbrengst van het ‘Kerboet Bakken’. Een jaarlijks terugkomende activiteit die EENLokaal tijdens de Winter Kerstmarkt in de Kloosterstraat organiseert.
Dhr. W. Pelzer (de beheerder van Ôs Blie Riëk) was aangenaam verrast en blij met deze financiële bijdrage en de waardering door EENLokaal voor hun inzet en vrijwilligerswerk.
15-09-2020
Zorgen en vragen over chemisch-, bouw- en huishoudelijk dumpafval

EENLokaal ziet graag dat de Groene Brigade van de Provincie, net als in de regio Bergen en Gennep, intensiever gaat handhaven en waken. Dit naar aanleiding van het dumpen van vaten chemisch afval in Belfeld afgelopen zondag.
Hoewel de gemeente niet als enige instantie aan zet is, bij de bestrijding van dit lastige probleem, heeft Leon van den Beucken vragen gesteld aan het college van Venlo.
Dumpafval, zwerfafval en natuurverstoring is een doorn in het oog van vele inwoners dus daarmee ook in het oog van EENLokaal.

Copyright © 2017 EENLokaal. All rights reserved