EENLokaal Nieuws

Begroting 2020-2023 unaniem door de gehele gemeenteraad van Venlo aangenomen
Eerste reactie van EENLokaal wethouders Frans Schatorjé en Ad Roest nadat de begroting 2020-2023 unaniem door de gehele gemeenteraad van Venlo wordt aangenomen. Complimenten aan iedereen die dit mogelijk gemaakt hebben. Nu de schouders er onder en aan het werk; er is nog genoeg te doen in deze stad.
Tugba Ozkaya:
"Armoede moet bespreekbaar worden!"
Schaamte, laaggeletterdheid en anders taligheid moeten inwoners ervan niet weerhouden om een aanvraag in te dienen. Wij krijgen nog heel veel signalen binnen dat er sprake is van verborgen armoede op scholen, wijken en onder de ouderen. Tugba Ozkaya heeft namens EENLokaal om die redenen een motie ingediend om onderzoek te doen naar verborgen armoede en armoedebestrijding onder kinderen en ouderen. De motie kreeg veel steun en werd bijna unaniem aangenomen
Kijk in je wijk 1
In onze gemeente Venlo zijn veel bijzondere plekken te vinden.
Van mooie natuur tot bloeiend verenigingsleven en van een stukje historie tot plekken waar we samenkomen.
Deze plekken vertellen wat over het DNA van ieder dorp en iedere wijk.

EENLokaal is van mening dat we die plekken en de identiteit van ieder dorp en iedere wijk moeten koesteren en die identiteit mag gevierd worden.

Herkent u deze plek? Stuur dan een bericht naar kijkinjewijk@eenlokaal.nl met de plek en uw naam, adres en telefoonnummer en wellicht geniet u komend weekend van een heerlijke EENLokaal taart.
EENLokaal ziet hoogspanningslijn door Klingerberg graag verdwijnen
Uitnodiging
Lokaal-Limburg on Tour
23 November 2019
Begroting 2020 in één oogopslag!
Venlo Fietst
25 en 26 april 2020
EENLokaal fractieondersteuner Laurence Winter is mede-initiatiefnemer van een nieuw fietsevenement in Venlo
Goed Bezig!
Belfeldse Rotondes Schoolstraat en Geloo hebben de aandacht
Woordmelding RV 2019-25 Integraal veiligheidsbeleid 2019-2022
EENLokaal blij!
Er komen nu toch maatregelen Steilrand gebied!
Buurtcafé's
De 3e en laatste serie "buurtcafé's" komt ook in jouw buurt. De wethouders ontmoeten inwoners, halen informatie op en stellen dan een samenlevingsagenda op. Zo kunnen inwoners directer invloed uitoefenen... Kom, luister en praat mee!
StadspasVenlo
per 1 januari 2020

Mooi resultaat! Mede door het initiatief van voormalig raadslid Marjan Schuman heeft de gemeenteraad op 26 juni 2019 ingestemd met de "Verordening maatschappelijke participatie minima gemeente Venlo 2020". De nieuwe ‘StadspasVenlo’ vervangt de Geld Terug Regeling en het mantelzorgcompliment. De looptijd van de huidige mantelzorg(complimenten)pas met opdruk 2018-2019 is nog gewoon geldig t/m 31 december 2019.
Meer weten? De details, de gebruikersvoordelen en de aanvraagprocedure zullen nog nader toegelicht worden via www.eenlokaal.nl Hierop wordt u via Facebook geattendeerd als het zover is.
Begroting Gemeente Venlo en hondenbelasting

De gemeenteraad heeft besloten om de hondenbelasting in vier stappen van ieder €90.000 te verlagen tot €360.000 in totaal.
In 2018 is daarvan inmiddels €90.000 gerealiseerd maar vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om de daling met één jaar te vertragen. Voor 2020 gaat de daling weer gewoon door.
En de giftreinen?
zij rijden voort......
Geluidsoverlast A73/A74
Snelfietsroute langs Maas tussen Belfeld en Reuver in 2020

Copyright © 2017 EENLokaal. All rights reserved