vervolg: EENLokaal: Vermijden langzaam gemotoriseerd verkeer door kom Hout-Blerick vervolg: EENLokaal: Vermijden langzaam gemotoriseerd verkeer door kom Hout-Blerick


 
Doordat een klein stuk van de Napoleonsbaan verboden is voor landbouwverkeer, zijn agrarische- en loonbedrijven gedwongen door de kom van Hout-Blerick te rijden, via de Hoverhofweg. De weg is onoverzichtelijk, bochtig en er bevinden zich vaak kinderen. Er bereikten ons hierover een aantal signalen en we zijn ter plekke gaan kijken.

Als het kleine stukje tussen rotonde Hoverhof en de verkeerslichten bij de kruising N273/N275/A73 voor hen opengesteld wordt, kunnen deze voertuigen buiten Hout-Blerick om rijden richting Maasbree en Boekend.

Leon van den Beucken van EENLokaal vraagt het college om met de provincie Limburg, de eigenaar van de Napoleonsbaan, in gesprek te gaan om dit korte wegvak te openen voor langzaam gemotoriseerd verkeer. Goed voor de veiligheid en goed voor de omgeving. Hoge kosten voor een dergelijke ingreep zijn niet te verwachten.

Schriftelijke vragen ex. artikel 44 reglement van orde

Terug