vervolg: EENLokaal en SP willen dat de wijk op de Heide beter betrokken wordt bij herinrichting vervolg: EENLokaal en SP willen dat de wijk op de Heide beter betrokken wordt bij herinrichting

Al enkele jaren trekken Leon van den Beucken (EENLokaal) en Ton Heerschop (SP) samen op om van de Kaldenkerkerweg weer een veilige, plezierige, mooie weg te maken. Dit al vanaf de dag dat de werkgroep Kaldenkerkerweg zelf met een probleemanalyse kwam in 2015. Bij deze heren komen ook de signalen vanuit de werkgroepen en de samenleving binnen, als er zaken niet goed lopen. Zo ook nu weer.

De inwoners trokken bij ons aan de bel, want ze voelden zich niet goed gehoord en betrokken bij de plannen voor de herinrichting Kaldenkerkerweg. In de plannen die er nu liggen, zien de inwoners te weinig terug van hun inbreng.  Dat was hen eerder wel beloofd, en in het begin was die betrokkenheid er nog wel. Eerder was er nog ambtelijke ondersteuning voor de werkgroep Kaldenkerkerweg. SP en EENLokaal wil graag die ondersteuner met spoed weer terug.

“Want het gaat om een groot project, waar veel zaken in één keer goed opgepakt gaan worden. Het gaat ook om veel geld en impact op onze inwoners, en dan moeten deze met hun expertise en wensen meegenomen worden”, aldus Leon van den Beucken. “In 2016 werd onze motie “Kaldenkerkerweg” unaniem aangenomen en een jaar later werd de Kaldenkerkerweg Tegelen door de gehele raad unaniem als topprioriteit benoemd binnen de verkeersprojecten, dat moet nu zijn beslag krijgen.”

De huidige parkeerplaats levert tijdens deze corona crisis extra overlast op. Deze parkeerplaats dateert nog uit de tijd van de grenscontroles, en heeft geen voorzieningen, Er wordt veel gebruik van gemaakt. Maar het levert nogal overlast op. Draaiende (koel)motoren en zwerfafval. Zelfs uitwerpselen worden in de directe omgeving en in aangrenzende groene zones aangetroffen. De mensen van op de Heide hebben al zo weinig uitloopgebied en sommigen voelen zich niet veilig.

De naam Kaldenkerkerweg zegt het al: het is een lokale verbindingsweg tussen Tegelen en Kaldenkerken en hier hoort dit soort parkeerplaatsen niet thuis. Op andere plekken (A67) zijn speciale parkeervoorzieningen die niet bij woonwijken liggen en bovendien menswaardig zijn. We willen dat met de aanpak van de Kaldenkerkerweg deze parkeerplaats verdwijnt, al in de eerste fase van het project.

De LZV’s (extra lange vrachtwagens) rijden ook over deze weg en rangeren en manoeuvreren vaak op straat, wat leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties. Deze LZV’s mogen niet op de Kaldenkerkerweg komen. Omdat de weginrichting, met name voor kwetsbare verkeersdeelnemers zich er niet voor leent en sommige aanliggende bedrijven weinig ruimte hebben. Wij hebben vaker gevraagd om handhaving, maar op dit moment is het geen prioriteit. Leon van den Beucken: “ik krijg wel eens filmpjes toegestuurd van de capriolen die daar uitgehaald worden, dat is echt schrikken.”

artikel 44 vragen

Terug